Den 17-18 April kommer vi vara på LabDays för att visa vårt stora utbud inom instrument och produkter för lab! LabDays är en mässa för hela laboratoriebranschen och 92 utställare är anmälda till årets upplaga. Under dagarna hålls seminarier inom en rad olika ämnen och det är ett utmärkt tillfälle att få se instrument direkt på plats. Här kan du se hela seminarieprogrammet. Vår kollega Jussi kommer hålla ett seminarie som heter Testing, calibrating and verification in oil testing som hålls den 17 april kl 13.30. Kom gärna förbi och lyssna och om du har några frågor svarar Jussi gärna på dem efteråt.

LAB Sweden säljer produkter från en rad olika områden och vi kommer ha allt från labbänkar, vattenreningssystem, skakinkubator, bioreaktor,, instrument för COD, Kjeldahlkväve och fettbestämning för att nämna några. Kolla in några av instrumenten vi kommer ha med nedan och läs mer om dem på vår hemsida.

Vi kan också erbjuda gratis inträde till mässan om du registrerar dig via knappen nedan. Du får gärna höra av dig till info@lab.se om du har några frågor och annars ser vi fram emot att träffa dig i monter 30 och 41!

 • flowbot ONE är en användarvänlig vätskehanteringsrobot som är så enkel att använda att du kan använda den från leveransdagen. Dess höga precision och intuitiva gränssnitt gör ditt labbarbete enklare, och du kan lätt lära dig att använda den på bara en timme. Under mässan kommer Mia Sommer från Flow Robotics vara med på plats och kan visa alla fördelar med flowbot ONE.
 • Optimera dina cellodlingsresultat och reproducerbarhet med PHCbis CO2-inkubatorer. InCu-Safe inkubatorer erbjuder en exakt och reglerad miljö. De är utrustade med inCu-safe, en innerkammare och inredning i kopparberikat rostfritt stål som ger ett kontinuerligt kontaminationsskydd för både instrumentet och cellodlingen inuti.
 • Laboratoriediskmaskin med flytande dosering & varmluftstork DryPlus. Genom att anpassa insatserna efter varje kunds diskgods diskar man mer effektivt och kan uppnå en prestanda/omgång tex. 128 laboratorieflaskor. Säkerhet genom kontroll – spoltrycks- och spolarms-övervakning. Effektiv varmluftstork – DryPlus. Kan kopplas till processdokumentation.
 • Multitron skakinkubator är ett självklart val för mikrobiell odling eller cellkultur. Du får maximal kapacitet och flexibilitet på liten golvyta. Välj mellan optioner som kylning, CO2, fukt m.fl.
 • Multitron har skakbrickor för alla typer av kärl. Minifors 2 är en kompakt och användarvänlig bioreaktor med ett brett tillämpningsområde. Det är ett komplett paket som gör det möjligt för både nybörjare och erfarna användare att enkelt utföra mikrobiella tillämpningar.
 • FRITSCH P-29 är den idealiska laboratorie-kvarnen om du regelbundet maler små provmängder av material såsom spannmål, frön eller till och med plaster och andra material med låg specifik densitet: Prisvärd, kompakt och yteffektiv, enkel att använda och lätt att rengöra.
 • PeCOD – ett instrument som bestämmer COD mindre än 10 minuter – och dessutom utan några som helst farliga kemikalier. Hjälper till att snabbt optimera processer i t ex reningsverk. MANTECHs MT instrument kan anpassas efter analysbehov och det finns möjlighet lägga till andra parametrar som pH, alkalinitet, turbiditet, konduktivitet på samma instrument.
 • Sartoriuspipetter och pipettspetsar garanterar repeterbara och pålitliga resultat. Sartorius har både elektroniska och mekaniska spetsar. Som ett resultat används de i stor utsträckning för olika vätskehanterings-uppgifter i läkemedels-laboratorier, forskningsinstitut, universitet, vård- och industrilaboratorier, där de hjälper dig att utföra din pipettering enkelt och exakt.
 • Soxtherm är ett av de mest högpresterande extraktionssystemen för laboratorier som finns på marknaden. Det är snabbt, mycket flexibelt, kan enkelt uppgraderas när behov uppstår och ger konsekvent säkra och tillförlitliga analysresultat. Med Soxtherm kan du hantera upp till 24 olika prover samtidigt. Instrumentet körs helt automatiserat och behöver ingen övervakning,
 • Speciellt utvecklad för laboratorier med stort provflöde, kör VAPODEST 500 Kjeldahl kvävebestämningar så väl som ångdestillation av flyktiga substanser. Effektivitet, säkerhet & överrensstämmelse av förekommande standarder är i fokus. Vid Kjeldahl analyser finns det inget sätt att undvika hantering av frätande kemikalier, men VAPODEST systemen säkerställer alltid din säkerhet.
 • På mässan kommer vi visa upp en arbetsbänk från Visu. Väl fungerande arbetsbänkar är en viktig aspekt för arbete i laboratoriet. Beroende på vad du arbetar med kan vi anpassa val av material på bänkskivor samt tillhörande sink/media/elektricitet för utrustning och analysinstrument. Visus bänkar går att anpassa efter ditt lab och erbjuder bord där olika moduler går att lägga till samt höj och sänkbara bord.
 • YSI 2500 är en biokemisk analysator som analyserar glykos och laktat. Instrumentet har fått ett väldigt bra rykte på grund av sina mycket exakta sensorer och snabba resultat.
  • Analysspecifika resultat på 60 sekunder eller mindre
  • Egen immobiliserade enzymelektroder
  • Unik vätskeflöde som motverkar stopp
  • Pålitlig mätteknik
  • Automatisk provhantering
 • Labkyl från Gram. Gram är en av världens ledande tillverkare av högeffektiva labkyl- och labfrysutrustning för kvalitetsmedvetna professionella användare. Gram har designat, finjusterat och optimerat samtliga detaljer i sina olika modeller av labkylar för biolagring för att säkerställa maximal pålitlighet och optimerat luftflöde.
 • Vi säljer spetsar för både pipetter och automatiserade system från Nerbe Plus. Spetsarna kan fås levererade i påse, rack och även i refill-rack. Nerbe plus GmbH startades redan 1976 och är en ledande leverantör av förbrukningsartiklar för forskning, pharma, bioteknik, kliniska och akademiska marknader.
 • Duo är ett vattenreningssystem är utformat för att tillhandahålla typ 2-vatten som kan fördelas från lagringstanken via en kran eller typ 1-vatten som kan fördelas från en integrerad dispenserpistol eller via en fjärrdispenser. Avidity tillverkar vattensystem för all typ av labverksamhet.

Några frågor? Har du några frågor om våra produkter är du välkommen att kontakta våra säljare på info@lab.se eller ringa vår växel på: 08-29 60 00.


Aktuellt