Den 11 augusti kl 16.00 har vår leverantör Analytik Jena ett webinar i samarbete med Pivotpark screeningscenter. Under webinaret ger Analytik Jena en översikt över de applikationskrav för en pålitlig automatisering av provberedningar som finns och belyser de utmaningar som måste övervinnas för att effektivisera labbprocesser.

Omärkt screening teknologi spelar en viktig roll i farmaceutisk forskning och kräver nya metoder för provberedning vid utformningen av automatiserade vätskehanteringssystem. I det här webinariet, baserat på fältupplevelser kommer Analytik Jena ge en överblick över applikationskrav för en pålitlig provberedningsautomatisering – från en liten och lättanvänd arbetsstation till en helautomatisk integrationslösning.

Webinariet kommer att lyfta fram de utmaningar som måste övervinnas för skapa bättre labprocesser, inklusive vätskehantering, vilket leder till högre kvalitet på resultaten.

Målen för webinariet

  • Fördelarna med arbetsflöden för automatisering av laboratorier
  • Utmaningar under optimeringen av automatiserad MALDI-TOF-provberedning
  • Hur man lyckas lösa utmaningar med hårdvara, programvara och labbutrustning
  • Rekommendationer för optimering av vätskehanteringsparametrar

Talare

Dr Freek Janssen, Senior Scientist vid Pivot Park Screening Centre. Dr Freek Janssen är en kemisk biolog med en lång bakgrund inom analysutveckling och medicinsk kemi. 2016 fick Freek sin doktorsexamen från universitetet i Leiden vid institutionen för molekylär fysiologi. Därefter arbetade han för nystartade COILED Therapeutics. Dr. Freek gick med i PPSC i januari 2021 som projektledare och är involverad i många kommersiella, akademiska och interna analysutvecklings- och MS-uHTS-projekt.

Dr Matthias Fischer, Team Leader Automation på Analytik Jena. Matthias Fischer har en bakgrund inom biomedicinsk teknik, erhållen 2007 från University of Applied Sciences, Jena, Tyskland. Under sin doktorsexamen vid GEOMAR Helmholtz Center for Ocean Research Kiel i Tyskland utvecklade han en fluorescensbaserad fiberoptisk biofilmsensor för att studera biofilmdynamik i fältet. År 2013 gick han med i fotonikgruppen vid University of York, Storbritannien, som postdoktor. Sedan 2017 fokuserar Dr. Fischer på design och utveckling av laboratorieautomationssystem för att hantera applikationer för vätskehantering

Anmäl dig till webinariet via denna länk och kontakta oss gärna om du har några frågor.


Aktuellt