Att undersöka avloppsvatten för SARS-CoV-2 kan vara en värdefull dataresurs för effektiv COVID-19-hantering. Nyligen publicerad forskning har visat att dessa analyser kan ge en makrobild av infektionsnivån i ett geografiskt område och underlätta tidig identifiering av infektionshotspots.

I Analytik Jenas webinar diskuterar Dr Christine Gräfe fördelarna med att övervaka SARS-CoV-2 och andra biologiska parametrar i avloppsvatten, utmaningarna med att utföra dessa analyser och lösningar för att övervinna dem. Gräfe kommer att demonstrera ett komplett arbetsflöde – från provtagning till upptäckt – utformat för att tillhandahålla ett effektivt verktyg för folkhälsovården och andra parter som är involverade i hanteringen av pandemin. Detta arbetsflöde är av särskilt intressant eftersom det kan anpassas till detektion och analys av andra biologiska parametrar som andra virus eller bakterier.

Gå på det här webinariet för att lära dig mer om:

  • Fördelarna med att övervaka avloppsvatten för SARS-CoV-2
  • Utmaningar och lösningar för ett effektivt SARS-CoV-2-detekteringsarbetsflöde i avloppsvatten
  • Bredare tillämpningar av detta arbetsflöde till andra biologiska parametrar

Vem riktar sig webinariet till?

  • Personer från analytiska laboratorier för miljöprover
  • Personer från molekylärbiologiska laboratorier
  • Personer som jobbar med avloppsreningsverk och avloppsvattenföreningar
  • Alla som är intresserade av ämnet

Låter det spännade? Anmäl dig här.


Aktuellt

Webinar: Utmaningar och lösningar för ICPMS analyser inom miljö- och livsmedelsanalyser

Den 22 juni håller vår leverantör Analytik Jena ett ICPMS webinar om utmaningarna, och lösningar till dessa, vid analyser av miljö- och livsmedelsprover. Detta webbseminarium passar både nybörjare som erfarna ICP-MS-användare som är intresserade av miljö- och livsmedelsapplikationer. Detta kostnadsfria webinar presenteras av Analytik Jenas ICP-MS-specialister, Rui Santos, (produktchef) och Franz …