Vi säljer många instrument och produkter som kan vara till nytta för personer som arbetar med forskning, tester eller behandling av Covid-19. Du kan läsa ännu mer om alla de instrument vi skriver om nedan via de länkar som finns i texterna. Vi svarar också gärna på frågor via telefon på 08 -29 60 00 eller på mail till info@lab.se.

Medicin- och vaccinkyl från Gram

Grams BioLine-skåp för biolagring säkerställer maximal pålitlighet och optimerat luftflöde. Gram BioLine-skåpen är 9001-certifierade och gynnas därmed av en omfattande uppsättning kvalitetsledningssystem. Kylskåpen i Bioline-serien uppfyller helt ATEX-normerna – både interiört och exteriört.

Laboratoriefrys från Gram och PHCbi

Frysar för biobanking som går ner till -86 och -30 från Gram och PHCbi. Alla frysar erbjuder skräddarsydda inredning- och racksystem. Här finns mer information om PHVbi vaccinförvaring.

Ultra lågtemperaturfrysar PHCbi

Cryogenic Freezers erbjuder oöverträffad säkerhet, tillförlitlighet och enhetliga temperaturer långt under -135 °C för idealiska långsiktiga kryopreserveringslösningar.

PCR/qPCR från Analytik Jena

Analytik Jena erbjuder ett brett produktsortiment av högpresterande termiska cykler för PCR såväl som realtidsvärmare för DNA-amplifiering och kvantifiering. Den beprövade tekniken används lika bra i automatiserad PCR som i qPCR och gör det nu möjligt att hantera arbetsflöden mer effektivt.

Rör för provlagring, provhantering och långtidsförvaring

LVL Technologies har 25 års erfarenhet av automatisk vätskehantering och
tillhörande produkter för laboratorieverksamhet. De har utmärkta automationstippar och kryorör med kompletterande racksystem för biobankning. Våra produkter inom biobank underlättar hanteringen vid lagring, spårning, förvaring, arkivering och utplock av prover. Det finns rör för långtidsförvaring av prover (2D-märkta frysrör), skanners (läsare för 1D- och 2D-koder) till frysar (-20 till -150 grader) med anpassad inredning för optimerad lagring samt automatiserade.

Ziath 2D-scanner

Ziaths 2D Rack-skannrar är enkla att använda, pålitliga, robusta och populära över hela världen för biobanking, ämneshantering och alla andra provspårningsapplikationer. Utbudet av skannrar går från en enkel singelrörsskanner genom snabba och små rackläsare upp till stora och flexibla multirackläsare. Ziath har under Corona-epidemin fått in flertalet beställningar av DataPaq Mirage och Datapaq Cube Rack-skannrar från ett växande antal laboratorier som är specialiserade på att testa patientprover för Covid-19-infektion.

Vätskehanteringsautomation från Flow Robotics

Flow Robotics skapar flexibla och användarvänliga vätskehanterings-robotar för labautomation. Systemen möjliggör automatisering av repetitiva, tidskrävande och manuella pipetteringsuppgifter på ett enkelt och flexibelt sätt.

Clever

Clever är ett flexibelt system för automatiserade flöden t.ex. för kundspecifika applikationer inför kalprotektinanalys, provupparbetning och vätskehantering. Systemet använder sig av pipetteringsarm samt förflyttningsarm för rörplattor. Systemet kan levereras med olika tredjepartsinstallationer som centrifug, skakbord, ultraljud, scanner samt avkorkning- och påkorkningsstation för rör eller burkar. Systemet kan också innehålla kundanpassade rack och hållare.

Förbrukning

Vi har förbrukningsvaror nom laboratorie, sjukhus och industri. LAB Sweden levererar småinstrument för bland annat vattenanalys, provberedning, provtagning och referensmaterial.

Nerbe Plus högkvalitativa och optimerade produkter för klinisk laboratorievetenskap är specifikt framtagna att passa verksamheter där patienten är i fokus. Noax Sys transportförpackningar för smittosamma prover är perfekta förpackningar för diagnostiska prover och annat farligt gods enligt ADR, IATA/DGR, ICAO-TI, UN3373 och UN2814.

Centrifuger från Hermle och IKA

Vi har centrifuger från Hermle och IKA.

Hermle centrifugmodeller finns med en bred variation av storlekar och tillbehör. De flesta centrifuger kan användas med olika typer av insatser och provbehållare.

Mindre laboratorieinstrument

IKA erbjuder ett brett utbud av laboratoriesystem för sjukhus, forskning och utveckling. De har beprövade instrument för applikationer som provberedning, omrörning, uppvärmning, extraktion och kylhållning. De säljer flera typer av innovativa magnetomrörare, centrifuger, skakbord, blandare, pipetter, homogenisatorer, rullindunstare, laboratoriereaktorer och speciellt utvecklad mjukvara för laboratorie- och analysapplikationer samt temperaturregleringsprodukter såsom cirkulatorer, bad och kylare.

Kemikaliehandskar

Kemikalieskyddshandskar från bl.a. Touch n´tuff, NeoTouch och Ahlsell. Tillverkade av vitron, butyl, nitril, latex och PVC. Kraftiga, tunna, pudrade, opudrade, engångs och flergångs, finns även enklare i bomull.