På senaste tiden har rymdintresset på LAB Sweden ökat rejält efter att vi fick i uppdrag att hjälpa Esrange i Kiruna med ett helt nytt lab. I slutet av september var Linda, Claes och J-O från LAB Sweden på plats för att hjälpa dem att sätta upp ett tillfälligt lab som de kan använda medan deras nya lokaler är under uppbyggnad.

Vi tycker detta är ett superspännande område och är särskilt glada över att vi får visa vår stora bredd i produkter och instrument i Esrange Space Centers nya laboratorie. Vi kommer leverera och installera allt från labinredning, till autoklaver, vattenrening, dragskåp, biologiska säkerhetsbänkar, kylskåp och frysar. Nedan kan du se bilder från våra leverantörer med länkar i bilderna till vår hemsida där du kan läsa mer i detalj om deras produkter.

Esrange Space Centers laboratorie kommer anpassas med labinredning för att exakt uppfylla deras behov och vi samarbetar med vår leverantör Visu för att få till en bra arbetsmiljö för de forskare som kommer arbeta där. Då medarbetarna på labbet är där allt från några månader till flera år är det viktigt att rätt instrument finns på plats för just deras arbete. Förutom labinredning kommer vi även leverera autoklaver från Systec, vattenreningssytem från Avidity, dragskåp från Visu, laboratoriekylar från GRAM och diskmaskiner från Miele. På bilderna ovan ser du hur det tillfälliga labbet är uppbyggt just idag.

Autoklav från Systec

Systec tillverkar autoklaver, mediaberedare och plattgjutare som är speciellt utvecklade för sterilisering av produkter inom alla typer av laboratorier, såväl på forskningslab som inom produktion. Autoklaverna kommer i storlek upp till 1 580L och finns både som vertikala och horisontella modeller. Läs mer här om Systecs autoklaver.

Labinredning från Visu

Visu Kalluste Oy är ett familjeföretag i norra Finland. De tillverkar högkvalitativa inredningar och dragskåp till laboratorier inom forskning, vård, skolor, universitet och industri. Produkterna tillverkas med lång erfarenhet och finsk kvalitet i deras egna fabriker. Läs mer om Visu här.

Renvattensystem från Avidity

Renvatten är en förutsättning för många analyser och arbeten på lab. Vi säljer vattenreningssystem från Avidity som kan producera vatten av både typ 1, 2 och 3.

Det är inte alltid lätt att bestämma vilken kvalitet, typ eller teknik som ditt laboratorium behöver. Vår leverantör Avidity Science har rätt lösning för dig. De har antingen redan ett system eller kan designa en kombination för dina skräddarsydda krav. Läs mer om Avidity här.

Laboratoriekylar från GRAM

LAB Sweden säljer både labkyl och labfrys från Gram Commerical.

Gram har designat, finjusterat och optimerat samtliga detaljer i sina olika modeller av labfrys och labkylar för biolagring för att säkerställa maximal pålitlighet och optimerat luftflöde. Den unika luftcirkulationssystem leder en kall luftström ner genom en speciell distribueringsplåt baktill i enhetens interiör. Läs mer om GRAM här.

Diskmaskiner från Miele

LAB Sweden säljer en rad olika laboratoriediskmaskiner från bland annat Miele.

I mer än 60 år har Miele Professional utvecklat system med hög kvalitet för rengöring, desinfektion och sterilisering av medicinska instrument, laboratorieglas och i industriell delrengöring. Läs mer om Miele här.

Är du intresserad av några av produkterna vi beskrivit i texten? Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare!


Aktuellt

Webinar: Bioethanol – Challenges and Solutions for Monitoring of Trace Metals, Sulfur, Chlorine, and Nitrogen along the Value Chain.

Den 19 mars kl 10.00 håller vår leverantör Analytik Jena ett webinar kallat Bioethanol – Challenges and Solutions for Monitoring of Trace Metals, Sulfur, Chlorine, and Nitrogen along the Value Chain. Webinariet kommer att belysa: Hur man tillförlitligt och repeterbart analyserar matrisoberoende fasta, flytande och mycket lätta flyktiga organiska prover Hur man …